Over EnergyAward

Over Energy Award 2010

Energy Award is een initiatief van Lectric Groep om bedrijven, online businesses en initiatieven met een passie voor duurzaamheid en energiebesparing in het daglicht te zetten! Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en gaat steeds meer leven bij de Nederlandse bevolking. Steeds meer mensen richten zich dan ook op duurzaamheid en milieuvriendelijk werken en leven.

Om dit te stimuleren belonen wij jaarlijks de meest opvallende initiatieven met de Energy Award. Voor 2010 hebben we gekozen voor een aantal verschillende categorieën, namelijk; 

1) Weblogs
2) Initiatieven
3) Vergelijkingsites
4) Webshops

Lectric Groep is een overkoepelende organisatie van verschillende internetgeoriënteerde bedrijven. Denk hierbij aan webdesign, conversieoptimalisatie en social media. Omdat duurzaamheid steeds belangrijker wordt en omdat bedrijven hier vaak bewust mee bezig zijn heeft Lectric Groep dit initiatief bedacht. Bedrijven denken namelijk vaak wel aan voor de hand liggende verbeteringen zoals een groenere werkplek maar hoe zit het eigenlijk met de website van het bedrijf? Energiebewuster bezig zijn kan namelijk heel eenvoudig zijn door een wesbite die per maand misschien wel duizenden keren wordt bezocht duurzamer te maken.

Uitreiking
Het is nu aan de vakkundige jury om te bepalen welk bedrijf uiteindelijk de Energy Award 2010 zal winnen! Hierbij spelen de volgende criteria een belangrijke rol:

1) Beschikbare “groene” informatie op de website
2) Navigatie/ gebruiksvriendelijkheid van de website
3) Aantal jaar dat de site actief is
4) Hoe groen is de website (denk bijvoorbeeld aan www.blackle.com, de energievriendelijke Google!)

De winnaar van de Energy Award wordt op 1 december 2010 bekend gemaakt!